Monday 10 December 2018

INFORMACJA DLA STOWARZYSZEŃ PSEUDO-KONSUMENCKICH - WYŁUDZAJĄCYCH PIENIĄDZE PRZY UŻYCIU POLSKICH SĄDÓW:
a) NASZA FIRMA OBSŁUGUJE PODMIOTY GOSPODARCZE A NIE KLIENTÓW INDYWIDUALNYCH !!!
b) W CHWILI OBECNEJ SERWIS JEST NIECZYNNY, NIE REJESTRUJE DANYCH OSOBOWYCH, PROSIMY NIE PODEJMOWAĆ PRÓB REJESTRACJI DO CZASU ZAKOŃCZENIA PRAC AKTUALIZACYJNYCH
c) NINIEJSZA STRONA NIE JEST SKLEPEM INTERNETOWYM JUŻ PONAD 7 LAT.

REGULAMIN, KORZYSTANIE ZE STRONY WWW.QUEUE.PL RÓWNOZNACZNE JEST Z JEGO ZAAKCEPTOWANIEM.
1. Queue.pl zwany dalej Serwisem jest bezpłatnym serwisem ogłoszeń internetowych dla podmiotów gospodarczych oraz osób prywatnych (gdy ma to zastosowanie).
2. Granicę wieku, od którego można korzystać z serwisu określa prawo Polskie lub prawo Kraju w którym znajduje się użytkownik serwisu.
3. Korzystając ze strony/serwisu Użytkownik deklaruje swój wiek (pełnoletniość) i zgodność z prawem (zdolność do czynności prawnych) do korzystania z serwisu.
4. Po zakończeniu korzystania z serwisu użytkownik zobowiązany jest wylogować się z komputera, który wykorzystał do przeglądania treści serwisu i uniemożliwić dostęp do serwisu osobom trzecim.
5. Użytkownik wpisując swoje dane do zasobów serwisu oświadcza, iż zapoznał się z poniższym regulaminem i będzie go przestrzegał.
6. Użytkownik ponosi całość odpowiedzialności za swój anons, jego treść oraz dodatki, w tym zdjęcia.
7. Wpisując dane osobowe oraz umieszczając zdjęcia na stronie serwisu użytkownik wyraża zgodę na publikowanie ich w Internecie oraz otrzymywanie informacji reklamowo -marketingowych od właściciela serwisu, prawnych kontynuatorów oraz jego partnerów. Wpisywanie danych jest dobrowolne.
8. Serwis nie bierze udziału w transakcjach pomiędzy uczestnikami rynku, którzy korzystają z naszych zasobów. Cała odpowiedzialność wynikająca z wykorzystania informacji zawartych w serwisie spoczywa na użytkowniku serwisu. Serwis nie jest oferentem ani pośrednikiem, a jedynie przestawia informacje o ofertach i oferentach.
9. Treść ogłoszeń zamieszczonych w serwisie ma charakter informacyjny. W szczególności, ogłoszenia nie mogą być traktowane jako oferta handlowa.
10. Informacje zawarte na stronach serwisu mogą być wykorzystane tylko i wyłącznie do celów zgodnych z prawem. Treść ogłoszeń niezgodnych z prawem oraz wszystkie informacje potrzebne do zlokalizowania ogłoszeniodawcy będą przekazywane odpowiednim organom ścigania.
11. W szczególności niedozwolone jest zamieszczanie w serwisie ogłoszeń dotyczących prostytucji, linków do stron porno, linków i informacji o narkotykach, alkoholu, używkach, zawartości dotyczącej dzieci, pedofilii.
12. W przypadku, gdy wywiąże się spór pomiędzy uczestnikami transakcji w której pośredniczył serwis, rezerwujmy sobie prawo do nie uczestniczenia w tym sporze.
13. Prezentowanie, transmisja, ujawnianie i przechowywanie w serwisie treści, bądź materiałów niezgodnych z prawem polskim lub międzynarodowym jest zabronione. Rozumieć należy przez to między innymi materiały patentowe, chronione prawem autorskim, materiały obsceniczne, obraźliwe, łamiące prawo do prywatności, nawołujące do nienawiści rasowej, etnicznej wyznaniowej, propagujących przemoc, itp.
14. Zakres dostępu do serwisu może zostać w każdej chwili zmieniony przez administratora, bez uprzedniego zawiadomienia.
15. Serwis dokłada wszelkich starań, aby publikować wyłącznie prawdziwe i rzetelne ogłoszenia, ale z racji tego iż niemożliwa jest dokładna weryfikacja, nie ponosi odpowiedzialności za ogłoszenia nieprawdziwe lub nierzetelne, jak również za treść samych ogłoszeń oraz komentarzy i innych treści zamieszczonych przez użytkowników serwisu.
16. Zabrania się kopiowania jakiejkolwiek części lub całości serwisu, w tym anonsów, zdjęć i innych treści. Zabrania się umieszczania anonsów i innych treści sprzecznych z prawem lub dobrymi obyczajami, obraźliwych lub w jakikolwiek sposób naruszających zasady współżycia społecznego.
17. Przeniesienie odpowiedzialności:
Serwisu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za:
a) treść ogłoszeń oraz linki do zasobów ujętych w treści ogłoszenia
b) zamieszczenie przez użytkowników danych niezgodnych z prawdą lub podanie danych fałszywych,
c) zamieszczenie zdjęć nieprawdziwych, naruszających prawa autorskie lub nienależących do użytkownika,
d) za to w jaki sposób, ani do jakich celów dane zamieszczone w Serwisie zostaną wykorzystane,
e) funkcjonowanie serwisu i wynikłe z tego faktu komplikacje.
f) niewygody i dyskomfort psychiczny spowodowany zamieszczeniem ogłoszenia jako żartu, bądź celowo przez osoby trzecie. W takim przypadku proszę skontaktować się z administratorem, który niezwłocznie usunie takowe ogłoszenie w najkrótszym możliwym czasie i jednocześnie oferujemy swoją pomoc, jeśli ktokolwiek naruszył prawo zamieszczając kradzione zdjęcia lub obraźliwe treści.
18. Rezerwujemy prawo do:
a) nieumieszczania lub usuwania ogłoszeń niezgodnych z prawem, niniejszym regulaminem lub dobrymi obyczajami,
b) modyfikowania niniejszego regulaminu,
c) czasowego przerywania pracy serwera,
d) zaprzestania świadczenia usług ogłoszeniowych
e) prowadzenia nieusuwalnej ewidencji maili, adresów IP i innych danych w przypadku prób realizacji działalności przestępczej z wykorzystaniem serwisu z zastrzeżeniem przepisów prawa uchylających tą czynność.
19. Użytkownik korzystając z Serwisu oświadcza, że nie w żaden sposób nie narusza i korzystając z serwisu nie naruszy poniższych przepisów, konwencji, oświadczeń i ustaw:
· art Art. 202. § 1 kk
· art. 5 - EUROPEJSKIEJ KONWENCJI o koprodukcji filmowej (Dz. U. z dnia 20 listopada 2003 r.)
· MIĘDZYNARODOWEA KONWENCJA w sprawie zwalczania obiegu i handlu wydawnictwami pornograficznymi, otwarta do podpisu w Genewie od dn. 12 września 1923 r. do 31 marca 1924 r.
· OŚWIADCZENIE RZĄDOWE w przedmiocie przystąpienia Rzeczypospolitej Polskiej do międzynarodowego porozumienia, dotyczącego zwalczania obiegu wydawnictw pornograficznych, podpisanego w Paryżu d. 4 maja 1910 roku. Dz. U. z dnia 31 marca 1922 r.)
oraz
· USTAWA z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych
· USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r.

20. Informujemy: Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
21. Jeśli jakakolwiek klauzula niniejszego regulaminu będzie uznana za klauzulę abuzywną lub łamiącą prawo to rozpatruje się ją na korzyść osoby dotkniętej wadą tej klauzuli - jako nieważną. Pozostałe klauzule niniejszego regulaminu wówczas zachowują ważność.
22. Informacja o przetwarzaniu Twoich danych osobowych oraz zasadach, na jakich będzie się to odbywało po dniu 25 maja 2018 r., zgodnie z instrukcjami, o których mowa poniżej.

Od 25 maja 2018 r. obowiązują Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane w skrócie również jako „RODO”, „ORODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, i wprowadza wiele zmian w zasadach regulujących przetwarzanie danych osobowych, które będą miały wpływ na wiele dziedzin życia, w tym na korzystanie z usług internetowych. Przed przejściem do serwisu naszym celem jest zapoznanie Cię ze szczegółami stosowanych przez nas technologii oraz przepisami, które niebawem wejdą w życie, tak aby dać Ci szeroką wiedzę i bezpieczeństwo korzystania z naszych serwisów internetowych. Prosimy Cię o zapoznanie się z podstawowymi informacjami.

Co to są dane osobowe?
Podczas korzystania z naszych usług internetowych Twoje dane osobowe mogą być zapisywane w plikach cookies lub podobnych technologiach, instalowanych przez nas lub naszych Zaufanych Partnerów na naszych stronach i urządzeniach do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu udostępniania personalizowanych treści i reklam, bezpieczeństwa oraz analizowania ruchu na naszych stronach.

Kto będzie administratorem Twoich danych osobowych?
Administratorami Twoich danych osobowych będzie właściciel serwisu podany w sekcji "właściciel", a także nasi Zaufani Partnerzy, tj. firmy i inne podmioty, z którymi współpracujemy przede wszystkim w zakresie marketingowym. Listę Zaufanych Partnerów możesz sprawdzić w każdym momencie pod niniejszym linkiem „Zaufani Partnerzy”. Jeśli nie podano linka "Zaufani Partnerzy" wówczas nie istnieją inni administratorzy.

Po co są nam potrzebne Twoje dane?
Aby dostosować reklamy do Twoich potrzeb i zainteresowań, zapewnić Ci większe bezpieczeństwo usług oraz dokonywać pomiarów, które pozwalają nam ciągle udoskonalać oferowane przez nas usługi.

Twoje uprawnienia
Zgodnie z RODO przysługują Ci następujące uprawnienia wobec Twoich danych osobowych i ich przetwarzania przez nas i Zaufanych Partnerów. Jeśli udzieliłeś zgody na przetwarzanie danych, możesz ją w każdej chwili wycofać. Przysługuje Ci również prawo żądania dostępu do Twoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przeniesienia danych, wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – GIODO. Uprawnienia powyższe przysługują także w przypadku prawidłowego przetwarzania danych przez administratora.

Zgoda
Wyrażenie przez Ciebie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz również edytować swoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym nawet wycofać ją całkowicie, klikając w ustawienia zaawansowane lub wyrażając zgodę i przechodząc na naszą stronę polityki prywatności. Każde przetwarzanie Twoich danych musi być oparte na właściwej, zgodnej z obowiązującymi przepisami, podstawie prawnej. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych w celu świadczenia usług, w tym dopasowywania ich do Twoich zainteresowań, analizowania ich i udoskonalania oraz zapewniania ich bezpieczeństwa, jest niezbędność do wykonania umów o ich świadczenie (tymi umowami są zazwyczaj regulaminy lub podobne dokumenty dostępne w usługach, z których korzystasz na naszych stronach internetowych). Jeśli chcesz się zgodzić na przetwarzanie przez właściciela serwisu i jej Zaufanych Partnerów Twoich danych osobowych zebranych w związku z korzystaniem przez Ciebie z naszych stron i aplikacji internetowych, w tym ich przetwarzanie w plikach cookies itp. instalowanych na Twoich urządzeniach i odczytywanych z tych plików danych, możesz w łatwy sposób wyrazić tę zgodę, klikając w przycisk „Zgadzam się i przechodzę do serwisu”. Jeśli nie chcesz wyrazić opisanej wyżej zgody lub ograniczyć jej zakres, prosimy o kliknięcie w „Ustawienia zaawansowane”. Wyrażenie zgody jest dobrowolne.

Dodatkowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych oraz przysługujących Ci uprawnień przeczytasz na „Polityce prywatności”.
 Jakie masz dodatkowo prawa
Podlegający pod stosowne rozporządzenia ma prawo do:

  1. żądania dostępu do danych osobowych dotyczących własnej osoby;
  2. sprostowania danych;
  3. żądania uzupełnienia niekompletnych danych osobowych, w tym poprzez przedstawienie dodatkowego oświadczenia;
  4. usunięcia danych lub ograniczenia przetwarzania;
  5. wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania Twoich danych osobowych;
  6. przeniesienia Twoich danych osobowych.
  7. prawo do bycia zapomnianym
  8. innych praw określonych w RODO aktualnych na dzień rejestracji / przekazania / posiadania danych

Osoba ma prawo do cofnięcia wyrażonej zgody w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych, którego dokonano na podstawie udzielonej zgody przed jej cofnięciem.
Przetwarzając Twoje dane, które są zbierane za pomocą plików cookie w większości przypadków nie jesteśmy w stanie zidentyfikować Twojej osoby. Zatem jeśli chciałbyś skorzystać z przysługujących Ci praw, możesz zostać poproszony o dostarczenie dodatkowych informacji w celu zidentyfikowania Ciebie.
W przypadku wątpliwości co do prawidłowości przetwarzania Twoich danych osobowych przez masz prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.

23. Użytkownik korzystając z Serwisu oświadcza, że w pełni rozumie i akceptuje powyższy regulamin bezwarunkowo.